Biotor Biomass (BBT)

Producing Wood Pellets

Review Score
2.38/5
ICO Price
0.1081 USD
0.00062 ETH
Pre ICO Price
N/A
Soft Cap
N/A
Hard Cap
4,000,000 BBT
Start Date
14 September 2018
End Date
30 November 2018

What is Biotor Biomass?

Biotor-pellets BV is in 2013 opgericht door de dhr. A.T. Maneschijn met de doelstelling houtpellets te aan produceren. Tijdens het onderzoek naar de traditionele houtpelletsbranche kwam ik erachter dat het aanbod, dus de grondstoffen voor houtpellets, in steeds mindere mate voordelig te verkrijgen was; steeds meer bedrijven visten in dezelfde vijver. Voor houtpellets worden zaagsel en krullen van bomen gebruikt en het liefst zonder de bast. Deze zuivere grondstof is door de steeds verdere toename van houtpellets gestookte kachels steeds minder te verkrijgen.

Bij mijn eerste werkgever, was ik als monteur werkzaam bij een houtbewerkingsbedrijf. Voor het ophalen van houtkrullen werd toen € 2,50 per ton betaald. Momenteel betalen pellet producerende bedrijven tussen de € 60,- en € 80,- per ton om houtpellets te produceren. Het bedrijf waar ik destijds werkzaam was beschikte over een motverbrandingsinstallatie, een soort grote pelletkachel waar blokken hout en krullen in verstookt konden worden met een capaciteit van 1.5 miljoen KW aan warmteafgifte. De installatie kon de gehele fabriek van ruim 10.000m² van warmte voorzien, evenals twaalf zeer grote houtdroogkamers om hout te drogen voor kozijnen, schroten en aanverwante houten artikelen.

Daarnaast zag ik een enorme toename van geïmporteerd hout uit Canada en de Verenigde Staten naar landen als Nederland en de verdere Europese landen. Miljoenen tonnen bomen en pellets worden
thans per schip geïmporteerd om aan de steeds toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Hierbij rees de vraag of ik hier als ingenieur wat anders mee kon gaan doen. Als ingenieur/machinebouwer had ik ervaring in hydrauliek/pneumatiek, elektro en lassen. De laatste jaren heb ik diverse   roductiemachines ontwikkeld voor bedrijven, met name voor het terugdringen van reststromen in de food- en plasticindustrie.

Er blijven miljoenen tonnen aan biomassa onbenut liggen; ze rotten weg of worden verbrand zonder energetische doelstelling. Hierbij valt te denken aan bijna alle koolstofhoudende materialen zoals riet,
hooi, stro, vaste meststoffen, agrarische reststromen etc. Ik constateerde enerzijds een tekort en anderzijds een overschot aan grondstoffen, wat er mij toe heeft aangezet om in eigen beheer onderzoek te verrichten en tot de bouw van enkele pilotinstallaties over te gaan. Dit heeft geresulteerd in revolutionaire ontwikkelingen van het torrefactie proces. Hierbij beschikken wij nu over gescheiden luchtstromingen, geen draaiende delen in het productieproces en een unit om een homogene output te bewerkstelligen.

Na jaren van onderzoek in eigen beheer is nu de tijd aangebroken om de eerste Biotor biomassa  elletfabriek 2.0 op te richten, en om de laatste pilotontwikkelingen op te schalen naar een roductieeenheid van 2 ton per uur. Om ons intellectueel eigendom te beschermen heeft Biotor ervoor gekozen deze middels franchise en de uitgifte van licenties te vermarkten, en het intellectuele eigendom op de blockchain vast te leggen.

Als tokenhouder van Biotor investeert u in vaste goederen en grondstoffen, waarbij Biotor u een groeiaandeel biedt met veel perspectief voor de toekomst. Biotor durft dan ook te stellen dat onze
token een win-winsituatie is voor mens en natuur, waarbij volledige transparantie hoog in ons vaandel staat.

Information displayed on CoinCheckup can be updated by the respective ICOs and/or Crypto representatives and does not present the opinion of CoinCheckup.com and/or the CoinCheckup team.

Trading and investing in digital assets is highly speculative and comes with many risks. The analysis/stats on CoinCheckup.com and it’s subsites are for informational purposes and should not be considered investment advice and or the truth. Statements and financial information on CoinCheckup.com and it’s subsites should not be construed as an endorsement or recommendation to buy, sell or hold.

Please do your own research on all of your investments carefully. Scores are based on averages of third party websites.  Past performance is no indicative of future results. Read the full disclaimer here.